Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه نشریات خبری ایرنا،  چند روز پیش محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین اقدامات وزارتخانه برای اجرای قانون هدفمندی و حذف یارانه دهک های پردرآمد، گفت: دولت با توجه به وضعیت اقتصادی مردم، تمام تلاش خود را می‌کند تا شناسایی و حذف دهک‌های پردرآمد با دقت لازم صورت گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رحیم زارع عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس با صحه بر این موضوع به مصوبه حذف یارانه سه دهک بالای جامعه اظهار داشت: افرادی که حقوق بالای پنج میلیونی می گیرند و هنوز یارانه دریافت می کنند، افرادی که فوت شده اند و همچنان یارانه دریافت می کنند جزو سه دهک خواهند بود.

رسانه های منتسب به جریان اصلاح طلب عنوان داشتند: باید روند حذف یارانه‌بگیران در ماه‌های آینده را نیز دنبال کرد که آیا دولت به صورت موفقی ادامه خواهد داد...

رسانه های اصولگرا هم نوشتند: در صورتی که تصمیم دولت برای حذف یارانه نقدی پردرآمدها در مسیر درستی اجرا شود، می‌توان به بهبود وضع معیشتی نیازمندان از طریق افزایش میزان یارانه‌های نقدی امیدوار بود.

رسانه های اصلاح طلب

حذف یارانه پر درآمدها

میثم پیله فروش کارشناس در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا بانک اطلاعات مالی فعلی دولت را برای شناسایی پردرآمدها کافی دانست و گفت: باتوجه‌ به اینکه اطلاعات مالی و ثروت افراد در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار دارد، به راحتی می‌توان اقشار پردرآمد را شناسایی و یارانه‌شان را حذف کرد و مالیات هم گرفت. بر این اساس، یارانه گرفتن اشخاصی که مالیات می‌پردازند هم توجیهی ندارد.  وی با اشاره به تکلیف قانونی دولت در حذف یارانه‌ها، بانک اطلاعات مالی دولت را برای شناسایی اقشار پردرآمد کافی دانست و گفت: می‌توان دولت را ترغیب کرد که با استفاده از بانک‌های اطلاعاتی از امکان‌های قانونی خود در جهت حذف یارانه و مالیات‌ستانی از ثروتمندان به نحو احسن استفاده کند.  وی حذف تدریجی یارانه اقشار پردرآمد را روشی مناسب‌تر ارزیابی و اظهار کرد: با حذف تعداد معدودتری از افراد، خطای عملکرد دولت در حذف یارانه­‌ها نیز کاهش پیدا می‌کند. همچنین با کاهش خطا در اجرا، مدیریت اعتراض­‌ها و نارضایتی­‌ها ساده‌تر شده و در نتیجه سیاست حذف یارانه اقشار پردرآمدد هم پایدارتر خواهد بود.

این خبرگزاری در مطلبی آورد: طبق قانون بودجه امسال باید سه دهک بالای درآمدی از دریافت یارانه کنار گذاشته شوند که به گفته مسئولان دولتی میان ۲۴ تا ۳۰ میلیون نفر را در بر می‌گیرد؛ از این رو اگر دولت که اعلام کرده پایگاه‌های اطلاعاتی خود را تقویت و آمار دقیقی از پردرآمدها دارد، برای حذف سه دهک بالایی ورود کند، در سال نزدیک به ۱۵ هزار میلیارد تومان صرفه جویی انجام شده و رقم ۴۲ هزار میلیارد تومانی که برای پرداخت یارانه هزینه می‌شود به به کمتر از ۳۰ هزار میلیارد تومان کاهش پیدا می‌کند که می‌تواند در ادامه به نحوی دیگر هزینه شود. البته باید روند حذف یارانه‌بگیران در ماه‌های آینده را نیز دنبال کرد که آیا دولت به صورت موفقی ادامه خواهد داد...

یارانه و توزیع ناعادلانه

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، حسینعلی حاجی دلیگانی امروز در صحن علنی مجلس در نطق میان دستور خود گفت: مشکل اساسی در یارانه‌ها عدم توزیع عادلانه است یعنی برخورداری یارانه‌ها بر اساس نیاز نیست و آنهایی که درآمد کمتری دارند از یارانه‌ها کمتر استفاده می‌کنند و آنهایی که ثروتمندتر هستند از یارانه‌ها بیشتر استفاده می‌کنند.  وی با بیان اینکه جاده یارانه‌ها یک طرفه نمی‌شود و باید دوطرفه باشد، گفت: میزان ۴۴ هزار و ۵۰۰ تومان یارانه در ۱۰ سال گذشته به عنوان یارانه نقدی افزایش نیافته است اما شرکت‌های دولتی قیمت محصولات و خدمات خود را هر ساله افزایش می‌دهند.

کاهش ارزش یارانه

روزنامه ایران با تیتر یارانه؛ همچون یخی که آب شد نوشت: پس از گذشت ۱۰۳ ماه واریز یارانه نقدی ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی برای هر ایرانی، نفوذ و تأثیر یارانه‌ای که با این قانون به مردم پرداخت می‌شود، تغییر زیادی پیدا کرده است، به طوری که محاسبات نشان می‌دهد که هم‌اکنون ارزش واقعی این یارانه به ۸ هزار تومان رسیده است. بررسی ارزش و تأثیر یارانه نقدی در بیش از ۸ سالی که پرداخت می‌شود و ماهانه ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان ارزش دارد، وقتی با نرخ تورم این سال‌ها تعدیل شود، ارقام تازه‌ای به دست می‌دهد. با محاسبه یارانه‌ای که برای شهریور ماه واریز شده است مجموع یارانه‌ای که هر ایرانی (حدود ۷۸ میلیون نفر) دراین مدت دریافت کرده‌اند به ۴ میلیون و ۶۸۶ هزار و ۵۰۰ تومان می‌رسد. براساس گزارش‌های رسمی حجم یارانه‌های آشکار و پنهانی که در اقتصاد ایران در هر سال پرداخت می‌شود به ۹۰۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد که یارانه‌های نقدی (سالانه ۴۲ هزار میلیارد تومان) سهم اندکی از آن دارد.

واقعی نبودن درآمد یارانه

تارنمای فرارو گزارش داد: شواهد نشان می‌دهد درآمد مورد نظر در قانون هدفمند کردن یارانه‌ها در همان سال‌های اول نیز کمتر از پیش‌بینی‌ها بود و در نتیجه امکان تخصیص اعتبار به بخش صنعت و سایر مولفه‌های جامعه هدف به درستی صورت نگرفت. درآمد واقعی کسب شده از اجرای این قانون بسیار کمتر از در آمد مورد انتظار قانون‌گذاران و طراحان این قانون بود. براساس محاسبات صورت گرفته قرار بود ۵۰ درصد از درآمد مکتسبه در قالب پرداخت نقدی و غیر نقدی به تمام خانوارها و اجراء نظام جامع تأمین اجتماعی پرداخت شود و ۳۰ درصد آن در اختیار واحدهای تولیدی به منظور حمایت از تولید از طریق بهینه سازی مصرف انرژی و افزایش بهره‌وری، جبران بخشی از هزینه‌ها و توسعه سیستم حمل و نقل شود و ۲۰ درصد باقیمانده نیز در اختیار دولت به منظور جبران آثار افزایش قیمت‌ها بر اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای قرار گیرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که درآمد کسب شده، حتی توان پرداخت ۵۰ درصد یارانه نقدی را نداشت و دولت ناچار شد از راه‌های دیگر پرداخت یارانه را تامین مالی نماید. طبیعی است به دلیل کاهش تقاضا و کشش قیمت، درآمدی که دولت کسب می‌کند کمتر از درآمد مورد انتظار باشد.

رسانه های اصولگرا

حذف افراد ثروتمند

سیدحسین حسینی‌شاهرودی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم با اشاره به برنامه دولت برای حذف یارانه نقدی پردرآمدها، گفت: مجلس در قالب قانون بودجه ۹۸ و البته به پیشنهاد دولت، این اختیار را به دولت را داده تا نسبت به حذف یارانه نقدی پردرآمدها اقدام کند.  سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه از لحاظ اجرایی مشکلی برای دولت جهت حذف یارانه نقدی پردرآمدها وجود ندارد، گفت: طبق قانون، دولت نمی‌تواند بیش از ۴۳ هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه نقدی هزینه کند.  حسینی‌شاهرودی درباره میزان حذف یارانه نقدی پردرآمدها در شرایط فعلی، اضافه کرد: طبق برآوردهای انجام شده، یارانه حداقل ۵.۵ میلیون نفر، با توجه به کاهش منابع هدفمندی یارانه‌ها، می‌بایست حذف شود و امکان قانونی آن فراهم است.

وی همچنین از سیاست‌ دولت‌ها برای پرداخت یارانه نقدی به همه اقشار جامعه انتقاد و تصریح کرد: در صورتی که میزان مبلغ حاصله از حذف یارانه پردرآمدها در راستای ایجاد اشتغال برای فارغ‌التحصیلان هدایت شود، بخشی از مشکلات حوزه اشتغال برطرف خواهد شد.  سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان، یکی از فواید حذف یارانه نقدی پردرآمدها را علاوه بر صرفه‌جویی در منابع درآمدی دولت، خاطرنشان کرد: در صورتی که تصمیم دولت برای حذف یارانه نقدی پردرآمدها در مسیر درستی اجرا شود، می‌توان به بهبود وضع معیشتی نیازمندان از طریق افزایش میزان یارانه‌های نقدی امیدوار بود.

به گزارش خبرگزاری فارس، حسین میرزایی، سخنگوی ستاد یارانه تبصره ۱۴ با اشاره به آخرین وضعیت بررسی حذف یارانه‌بگیران غیرنیازمند طبق قانون بودجه سال ۹۸ کل کشور، اظهار کرد: تاکنون ۲.۶ درصد از کل خانوارهایی که مشمول حذف یارانه شده‌اند (حدود ۲۰۰ هزار خانوار) نسبت به این موضوع اعتراض کردند.  خانواده‌هایی در میان حذف‌شدگان هستند که به معنای واقعی غیر نیازمند یا به تعبیر عامیانه میلیاردر تلقی می‌شوند. مثلا فردی در یکی از پاساژهای تهران بالای ۲۰ میلیارد تومان تراکنش سالیانه و حدود ماهی ۲۰۰ میلیون تومان تراکنش داشت که نسبت به حذف یارانه خود اعتراض کرده بود. بر اساس قرائن و حساب‌های بانکی و بانک‌های اطلاعاتی که وجود دارد این افراد مشمول دریافت یارانه نمی‌شوند. او یادآور شد: نزدیک به ۴۷ درصد اعتراض‌هایی که صورت گرفته از این قبیل هستند؛ یکی از مباحث بسیار مهم در رابطه با یارانه تفکیک حساب‌های حقیقی از حقوقی است. جدا نبودن چنین حساب‌هایی یکی از راه‌های فرار مالیاتی بوده که مشکلات دیگری را نیز به همراه دارد. سخنگوی ستاد اجرایی تبصره ۱۴ قانون بودجه با بیان اینکه در مهر ماه نیز دور جدیدی از حذف یارانه‌بگیران خواهیم داشت. این فرایند با نظر مجلس در ماه‌های آتی نیز ادامه می‌یابد تا سه دهک بالای جامعه براساس قانون حذف شوند.

گزارش مرکز آمار ایران از سهم یارانه نقدی مردم

خبرگزاری تسنیم در مطلبی آورد: بررسی گزارش مرکز آمار ایران از سهم یارانه نقدی از درآمد خانوار شهری و روستایی حاکی از تنزل قابل توجه سهم این یارانه در سال‌های اخیر است. جدیدترین گزارش نشان می‌دهد سهم یارانه نقدی از درآمد خانوارهای شهری از ۱۱ درصد در سال ۱۳۹۰ به چهار درصد در سال ۱۳۹۷ رسیده و در خانوارهای روستایی از ۲۰ درصد در سال ۱۳۹۰ به هشت درصد در سال ۱۳۹۷ رسیده است. با توجه به اهمیت موضوع سهم یارانه نقدی در درآمد کل یک خانوار روستایی و شهری به تفکیک دهک‌های درآمدی در سال ۹۷ نیز بررسی شده است. بر این اساس ۱۳ درصد درآمد خانوار دهک اول یک خانواده شهرنشین از طریق یارانه نقدی تامین شده است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد دولت هدفمند سازی یارانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۷۷۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اوجی: شرکت‌های دانش‌بنیان به بیش‌ از ۶۷۶ شرکت افزایش یافت

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ جواد اوجی، وزیر نفت امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد:  بیش از ۱۲۰۰ شرکت توانمند داخلی و ۲۵۰ شرکت خارجی در نمایشگاه بین‌المللی نفت و گاز حضور خواهند داشت.

وی ادامه داد: از توان صنعت‌گران، پیمانکاران، مشاوران و فعالان صنعت نفت و گاز داخلی‌مان استفاده کرده و به این کار ادامه خواهیم داد. وزارت نفت دولتِ مردمی نشان داد معطل شرکت‌های خارجی یا برجام نمانده است. امروز بیش از ۳۰۰ پروژه جدید و نیمه کاره به ارزش ۱۲۰ میلیارد دلار را به کمک این عزیزان در دست انجام داریم.

وزیر نفت افزایش ۶۰ درصدی تولید نفت، افزایش ۵۰ میلیون مترمکعبی تولید گاز و تولید بیش از ۱۰ میلیون تن محصولات پتروشیمی و فرآینده‌های نفتی را از نشانه‌های موفقیت وزارت نفت دولت رییسی برشمرد.

اوجی ادامه داد: موفقیت وزارت نفت متکی بر ظرفیت و توانمندی‌های داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان بود. این نوید را می‌دهیم که با اتکا به ظرفیت نفت و گاز داخلی رشد ۲۰ درصدی سال ۱۴۰۲ را در سالجاری افزایش دهیم.

وی از افزایش تولید نفت به بیش از ۵.۵ میلیون بشکه در روز خبر داد و افزود: همچنین تولید گاز را به یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش خواهیم داد.

وزیر نفت یادآور شد: در ابتدای دولت با ۱۵۰ شرکت دانش‌بنیان طرف قرارداد بودیم که این عدد در سالجاری به ۶۷۶ شرکت دانش‌بنیان افزایش یافت و حدود ۱۰۰۰ قرارداد به ارزش یک میلیارد دلار با این شرکت‌ها منعقد کرده‌ایم.

اوجی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وضعیت صدور کارت هوشمند سوخت گفت: طبق قانون بودجه وزارت نفت موظف است عملیات سوخت‌گیری در پمپ‌بنزین‌ها تا سقف ۹۵ درصد را از طریق کارت سوخت خودرو‌های شخصی انجام دهد. ما نیز به تدریج در حال پیاده کردن این وظیفه قانونی هستیم. ۱۹ میلیون کارت سوخت هوشمند شخصی در اختیار مردم است که البته اندکی از مردم کارت‌شان گم شده یا هنوز موفق به دریافت کارت خود نشده‌اند.

وی ادامه داد: تا سال گذشته حدود ۳۰ درصد مردم از کارت سوخت خود برای سوخت‌گیری استفاده می‌کردند که این عدد در سالجاری به ۷۶ درصد افزایش یافته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خبر جدید وزیر کار برای یارانه‌بگیران/ تعداد یارانه‌بگیران تغییر خواهد کرد؟
  • پرداخت یارانه خرید کتاب برای کارمندان دولت
  • سلاجقه: بررسی وضعیت معدن «کامو» در اولین فرصت / وزیر صمت پای کار است +فیلم
  • طراحی داخلی خودرو؛ بررسی خودروهای سدان، SUV و اسپرت
  • برداشت از فاز ۱۱ تا پایان دولت به ۳۰ میلیون متر مکعب می رسد
  • اوجی: شرکت‌های دانش‌بنیان به بیش‌ از ۶۷۶ شرکت افزایش یافت
  • تقدیر از اقدام برجسته بانک سپه در مدیریت یارانه پرداختی دولت در حوزه آرد و نان
  • سانحه جنجالی برای X۵۵؛ کاهش کیفیت و گرانی خودروهای تولید داخل‌ + فیلم
  • پردرآمد مثل فدراسیون فوتبال!
  • بازدید رئیس حوزه قضایی شهرستان رابر از زندان بافت